szolgáltatásaink

kampányok kivitelezése

A közösen felépített marketing stratégia gyakorlati megvalósítása

A terv összeállt, így elkezdődhet az elmélet gyakorlatba ültetése. Ahhoz, hogy elérd kitűzött céljaid, összehangolt online marketing kampányokra van szükséged.

Mi az az online marketing mix?

Mivel az online marketing egy szerteágazó, dinamikusan fejlődő és ebből kifolyólag folyton változó terület, a szakértői támogatás elengedhetetlen az eredmények maximalizálása érdekében. A hatékonyság kulcsa a jól működő mix összeállítása – tehát a stratégiához illeszkedő kampányelemek kiválogatása és összehangolása.
Az online marketing mix lényege, hogy a különböző kampánytípusok és elemeik együttműködve és egymást kiegészítve maximalizálják az eredményeidet.

Milyen kampánytípusokkal dolgozunk?

A Google az internet legnagyobb és legtöbbet használt keresőmotorja. És mire keresnek rá a felhasználók? Arra, ami érdekli őket; hogy mit csináljanak, hova menjenek vagy mit vásároljanak.

A Google rendszere hirdetési megoldások széles választékát kínálja arra, hogy vállalkozásod termékét vagy szolgáltatását olyan felhasználókhoz juttassa el, akik a potenciális ügyfélkörödbe tartoznak.

Milyen fajtái vannak a Google hirdetéseknek?

Mit jelent?

A Google keresési hirdetések adott kulcsszavakra keresés után jelennek meg a felhasználónál.
Ezek szöveges hirdetések, melyeket tovább gazdagíthatsz különféle bővítményekkel – például vállalkozásod elérhetőségeivel, megkönnyítve így a felhasználó kapcsolatfelvételét veled.

Mire használhatom és mire nem?

 1. A keresési hirdetés akkor működik a legeredményesebben, ha a vásárlási folyamat előrehaladott állapotában járó ügyfeleket célozzuk meg vele, akik már komolyabb érdeklődést mutattak a keresett termék vagy szolgáltatás iránt.
 2. A Google keresési hirdetései kevésbé alkalmasak új termék bevezetésére vagy márkaépítésre.

Mit jelent?

Vizuális alapú, a Google Display hálózatán – vagyis weboldalak, alkalmazások, YouTube és Gmail felületeteken megjelenő hirdetések. Képek és videók formájában, a tartalomba ágyazva szólítják meg potenciális ügyfeleidet.

Mire használhatom és mire nem?

 1. A display hirdetések különösen alkalmasak a vásárlási folyamat elején járó ügyfelek megcélzására, új termék vagy szolgáltatás bemutatására. Szintén hasznosak lehetnek márkaépítés és látogatottság-növelés szempontjából.
 2. A display hirdetések általában magas visszafordulási aránnyal működnek, kevesebb konkrét vásárlót hoznak. Ennek oka, hogy szélesebb közönség elé tárják terméked, növelik az online elérésed, viszont hirdetéseidet kevésbé pontosan tudod a célcsoportod felé irányítani.

Mit jelent?

Az intelligens hirdetések szöveges és képi elemekkel is dolgoznak. A Google keresési találataiban, YouTube, Gmail felületein és a Google Térképen jelennek meg.
A Google cégem fiókoddal összekötve segítségével egyszerűen vonzhatsz be vásárlókat fizikai üzletedbe, vagy ösztönözheted őket online kapcsolatfelvételre.

Mire használhatom és mire nem?

 1. Az intelligens hirdetések leginkább kapcsolatfelvételre ösztönzik potenciális ügyfeleidet. Hívásaid, online és bolti látogatásaid számát tudod vele hatékonyan növelni.
 2. Mivel az intelligens hirdetés lokális alapon tud a leghatékonyabban működni, nem ajánljuk például olyan webshopoknak, akik országos kiszállítással működnek.

Mit jelent?

A felfedezési kampány olyan dinamikus, elsősorban vizuális, de szöveges elemekből is felépülő hirdetés, mely a Google Discovery, Youtube és Gmail felületén jelenik meg, széles elérést biztosítva hirdetett termékednek vagy szolgáltatásodnak.

A hirdetések natív módon, gépi tanulás útján és a potenciális ügyfeleid kedvenc tartalmaik böngészése közben jelennek meg, személyre szabott élményt biztosítva számukra.

Mire használhatom és mire nem?

 1. Már egy kampánnyal is sok új ideális ügyfelet szólíthatsz meg. A felfedezési hirdetések különösen alkalmasak márkaépítésre, figyelemfelkeltésre és akciók, ajánlatok hirdetésére.
 2. Mivel a hirdetések gépi tanulás útján jelennek meg a különböző felületeken, az algoritmusnak időre van szüksége ahhoz, hogy optimalizálni tudja a megjelenítéseket a minél több kattintás érdekében. Így rövid ideig tartó akciók hirdetésére nem javasoljuk.

Mit jelent?

A Google szolgáltatásain belül lehetőségünk van videóhirdetések létrehozására is. A formátumból fakadóan több információt tudsz átadni vele a felhasználóknak, valamint feltűnőbbek és figyelemfelkeltőbbek a szöveges hirdetéseknél.

Mire használhatom és mire nem?

 1. A videós formátum leginkább márkaépítésre lehet alkalmas, de figyelemfelkeltő mivolta miatt hasznos új termék vagy szolgáltatás hirdetésénél is.
 2. Valószínűleg kevés átkattintást fog eredményezni és a weboldalad látogatottságát nem fogja számottevően növelni. Viszont videó esetében a sikert sokkal inkább az elérés mértékében és a megtekintések hosszában lehet mérni.

Mit jelent?

A Shopping hirdetések áruházak, különösen webshopok számára lehetnek alkalmasak. Kínált termékeid fotóval és árral jelennek meg a keresési találatok fölött, így potenciális vásárlód már weboldalad felkeresése előtt találkozhat termékeiddel.

Mire használhatom és mire nem?

 1. Termékek hirdetésére a legalkalmasabb, így leginkább webshopoknak ajánljuk. Mivel kiválóan automatizálható, akár több 1000 terméket is hirdethetsz vele párhuzamosan.
 2. Szolgáltatások, ajánlatok hirdetésére, márkaépítésre nem javasoljuk.

Mit jelent?

Alkalmazásodat szeretnéd hirdetni? Az alkalmazáskampányok segítségével eljuttatjuk iOS- vagy Android-alkalmazásod a legnagyobb Google szolgáltatások felületein (Google Discovery és Display hálózat, YouTube, Google Play, Google Kereső) keresztül potenciális felhasználóidhoz.

Mire használhatom?

Az alkalmazáskampányok 3 célra vethetőek be:

 1. Alkalmazástelepítés
 2. Alkalmazással végzett tevékenységre ösztönzés
 3. Alkalmazás előregisztráció (Android rendszeren)

A közösségi média marketing jelentős potenciált rejt magában: legyen szó akár márkád népszerűsítéséről, terméked, illetve szolgáltatásod hirdetéséről vagy ügyfeleiddel való kapcsolatépítésről.

A közösségi média platformjai számos lehetőséget kínálnak, kiigazodni az elérhető opciók között elsőre azonban bonyolult feladatnak tűnhet. A jól felépített online marketing stratégia kivitelezéséhez összehangolt, strukturált megvalósítás szükséges.

Szakértelmünkkel a közösségi oldalak online marketinged fontos alappillérét képezik, mérhető eredményekkel és dinamikus fejlődéssel.

Milyen közösségi média kampányokat kínálunk?

A Facebook közkedvelt és hatékony módja az online marketing kampányolásnak. Dinamikusan fejlődő felület, így egyre többféle lehetőséget kínál hirdetéseid megjelenítésére. Választhatsz klasszikus képi hirdetést vagy akár figyelemfelkeltőbb videó formátumot is. A vizuális elemeket galériába is rendezheted, így akár 10 képet vagy videót jeleníthetsz meg, egyedi hivatkozásokkal.

Mire jó a Facebook hirdetés és mire nem?

 1. A Facebook alacsonyabb költés mellett is pontos célzási lehetőségeket kínál, így könnyen elérheted vele potenciális ügyfeleidet földrajzi hely, nem, életkor és érdeklődési kör szerint.

Épp ezért a Facebookon hirdetni gyakorlatilag minden szempontból megéri vállalkozásod számára:

 • Használhatod márkaépítésre és a vásárlói lojalitás növelésére
 • Növelheted vele weboldalad forgalmát
 • Népszerűsítheted új terméked vagy szolgáltatásod
 • Sikeresen használhatod remarketing célokra – vagyis könnyen elérheted új ajánlataiddal azokat a felhasználókat, akik már valamilyen szintű kapcsolatba léptek vállalkozásoddal

Arról nem is beszélve, hogy vállalkozásod saját Facebook oldala alkalmas lehet kétoldalú kommunikáció kiépítésére. Posztjaid, megosztásaid és összeségében közösségi média aktivitásod elmélyíti vásárlóid cégedhez fűződő kapcsolatát, növelve így a fogyasztói hűséget. Ráadásul a jól irányzott és időzített posztok erősíthetik futó hirdetéseid sikerességét is.

 1. A Facebook hirdetések buktatója abban rejlik, hogy sok lehetőség szakmai hozzáértés nélkül kiaknázatlan marad. Egy rossz célzás vagy rosszul beállított hirdetés feleslegesen elköltött forintokat és potenciális vásárlók elvesztését jelentheti.

Bízd ránk Facebook oldalad marketing szövegírását és hirdetéseinek kezelését, hogy időt és pénzt takaríts meg vállalkozásod számára!

Az Instagram hirdetések sok tekintetben hasonlítanak a Facebook kínálta online marketing lehetőségekhez. Az Instagram alkalmazásban is elsősorban vizuális kampányokat futtathatsz, a fényképek vagy videók megjelenhetnek a hírfolyamban, galériákban, 24 órán keresztül elérhető történetben.

Az Instagram egyik legnépszerűbb hirdetési formája a szponzoráció, vagyis influencer marketing, amikor a platform közkedvelt vezéregyéniségei, tartalomkészítői népszerűsítik terméked vagy szolgáltatásod a követőik számára.

Mire jó az Instagram hirdetés és mire nem?

 1. Mivel az Instagram a vizuális tartalmak otthona, ezért leginkább új termékek bemutatására és márkaépítésre alkalmas. A felhasználók a hírfolyamon való görgetés közben kedvelt tartalmaikat fogyasztják, kikapcsolódnak, így az impulzusvásárlás jellemzője ennek a platformnak. Ezért remarketing célokra is tökéletesen alkalmas lehet.
 2. Az Instagram hátrányát demográfiai eloszlása jelenti. Szűrt merítésből tudsz kiindulni, hiszen leginkább a fiatalok és fiatal felnőttek használják, így nem minden termék és szolgáltatás hirdetésére javasolt platform.

Az üzleti élet otthona. A LinkedIn eredetileg szakemberek közösségi hálózata, a köztudatban elsősorban az álláskeresés és toborzás kapcsán szerepel – épp emiatt kiváló online marketing lehetőségekkel is kecsegtet. Felületén más vállalatokat és vállalati döntéshozókat érhetsz el, így tökéletes platform lehet számodra, ha célközönséged az üzleti élet tagjaiból áll.

A LinkedIn-en hirdethetsz szöveges és képi megjelenésben is, vagy direkt üzenetek formájában, de vállalkozásod LinkedIn oldalát márkaépítésre is használhatod.

Mire jó a LinkedIn hirdetés és mire nem?

 1. Elsősorban B2B vállalkozások vagy olyan B2C cégek számára lehet érdekes, akik ügyfelei az üzleti élet tagjai, döntéshozói.Egyaránt alkalmas lehet:
  • Új ügyfelek szerzésére
  • Lead generálásra, weboldalad forgalmának növelésére
  • Márkaépítésre
 2. Nem javasoljuk azonban olyan B2C cégeknek, melyek szolgáltatásai vagy termékei nem az üzleti élet képviselőit szólítják meg.

A Magyarországon annyira még nem elterjedt Twitter felületet elsősorban külföldre terjeszkedő cégeknek ajánljuk, így ideális megoldás lehet neked ez a platform, ha más országok piacait is meghódítanád.

Amennyiben érdekel a külföldre terjeszkedés gondolata, ismerd meg a Leadster speciális, marketing határok nélkül szolgáltatását ide kattintva!

Mire jó a Twitter hirdetés és mire nem?

 1. A Twitter hirdetések tömör, 140 karakteres szövegekből és a hozzájuk tartozó kreatív képekből állnak. Egy velős, lényegre törő és ütős üzenetekkel ellátott kampány sikeresen használható márkaépítésre és figyelemfelkeltésre akciók, ajánlatok esetén. Remarketing kampányok futtatására is alkalmazható, elérve így azokat a felhasználókat, akik már valamilyen formában kapcsolatba léptek hirdetéseiddel.
 2. A Twitter hátránya abban rejlik, hogy Magyarországon kevésbé népszerű platformnak számít, így magyar ügyfeleket nem tudsz vele olyan kifizetődően elérni, mint például a Facebook esetében.

A Google felületei és a közösségi média hirdetéseken kívül az általunk összeállított online marketing mix olyan hatásos elemeket is tartalmaz, melyek az eddig felsorolt kategóriákba ugyan nem illenek be, de az eredmények dinamikus növekedéséért nem hagyhatjuk ki őket komplex marketing stratégáinkból.

A natív hirdetések, más néven kaméleon hirdetések sajátossága, hogy szinte beleolvadnak abba a hirdetőfelületbe, ahol megjelennek. Hangulatuk, funkciójuk és megjelenésük is belesimul környezetükbe – legyen az híroldal vagy közösségi média felület.

Ez a tulajdonsági teszi különösen értékessé a natív hirdetést, hiszen a felhasználói élményből nem elvesz, mint sajnos gyakran egy pop-up hirdetés, hanem sokkal inkább hozzátesz, nem megzavarva a potenciális ügyfél eredetei online tevékenységét.

Nagy előnye továbbá, hogy a natív reklámokat a hirdetésblokkolók nem tudják kiszűrni, így azon felhasználókhoz is el tudjuk juttatni üzeneteinket, akiket más eszközökkel nem tudunk elérni.

Mire használhatom a natív hirdetést és mire nem?

 1. A natív hirdetéshez általában egy vonzó kép, címsor és rövid leírás tartozik, leginkább figyelemfelhívásra és tömör információszolgáltatásra alkalmas. Egy jól összerakott hirdetés értékes leadeket hoz, és nagyon hatékonyan működik, jelentős átkattintási arányt (CTR) fenntartva.
 2. Kockázata abban rejlik, hogy rövid, figyelemfelkeltő szöveggel kell megfogni a potenciális ügyfelet, ezért a natív reklámnak nagyon jó minőségűnek kell lennie, hogy bevonzza a kattintókat.
  Magas lehet a visszafordulási arány is, hiszen az információátadás tömörségéből fakadóan olyan is kattintani fog, aki nem feltétlenül tartozik a célcsoportunkhoz, és valójában nem fogja érdekelni termékünk vagy szolgáltatásunk.

A remarketing széles, több platformon alkalmazható eszköz, mellyel weboldalad korábbi látogatóit célozzuk meg újbóli hirdetésekkel, figyelembe véve, hogy az értékesési folyamat mely pontján tartanak.

A vásárlás, illetve a döntéshozás egy összetett folyamat, valószínűleg potenciális ügyfeled nem első blikkre fog elköteleződni terméked vagy szolgáltatásod iránt. A remarketing eszközeivel újra és újra felbukkansz célközönséged online látókörében, így elősegítve a végső döntést a vásárlás mellett.

Mire használhatom a remarketinget és mire nem?

 1. Egy kód elhelyezésével a weboldalad vagy landoló oldalad cookie-jai között könnyen kategorizálhatod látogatóidat aszerint, mely szakaszán maradt félbe a vásárlás, így még pontosabban célzott hirdetésekkel tudod elérni őket.
 2. A remarketing hátránya abból származhat, ha unásig hajszolod potenciális vásárlóid hirdetéseiddel. Érdemes változatos, kreatív tartalmakkal, pontos célzásokkal és megfelelő gyakorisági beállításokkal belevágni.

Az eDM egy elektronikus, személyre szabott üzenet, mely napjainkban az egyik leghatékonyabb marketing-megoldásnak számít. Véletlenül sem összekeverendő a kéretlen levelekkel, vagyis spam-ekkel. A valódi e-mail marketing egy hatékony, releváns tartalomba csomagolt reklámüzenet, mely vásárlásra ösztönzi a célközönséged tagjait.

Mire használhatom az eDM-et és mire nem?

 1. Potenciális vásárlóidat közvetlenül, akár névre szólóan tudod megkeresni akcióid népszerűsítése vagy márkaépítésed szempontjából. Professzionális, jól felépített és számukra releváns tartalommal ösztönözheted őket a vásárlásra.
 2. EDM esetén arra érdemes ügyelned, hogy a nem releváns tartalmak, a rossz dizájn negatívan hatnak célcsoportodra és levélszemétként kezelik hirdetésed, esetleg leiratkoznak az e-mail listádról.

A Programmatic egy olyan komplex hirdetési megoldás, ahol a reklám célzása és elhelyezése egy adatalapú, automatizált rendszeren keresztül valósul meg.

Mire használhatom a Programmatic hirdetéseket és mire nem?

 1. Programmatic használata esetén a hirdetések megjelenítése mesterséges intelligencia és gépi tanulás által történik – így kifejezetten pontosan tudod elérni célközönséged, növelve így hirdetésed hatékonyságát. Széles körben felhasználható, új termék vagy szolgáltatás bevezetésére, akcióid népszerűsítésére vagy márkaépítésre.
 2. Használata azonban magas szintű szakértelmet kíván, hiszen a mesterséges intelligencia dolgát elősegítve minél pontosabban kell meghatározod célközönségedet. Tisztában kell lenned azzal, hogy kiket szeretnél elérni és ezeket az információkat a gép által értelmezhető adatokká alakítani – ideértve a demográfiai, lokációt érintő és a felhasználói érdeklődés, valamint viselkedés meghatározását.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, kérj egyedi ajánlatot!

ajánlatkérés

további szolgáltatásaink